torsdag 4. juni 2009

Det norske språk under utvikling!

“Globalisering er slett ikke et nytt begrep. Fenomenet går helt tilbake til middelalderen, da store oppdagere som Marco Polo og Christoffer Columbus dro ut på lange reiser, og kom tilbake med historier fra tidligere ukjente kulturer”.
Kilde: http://www.propaganda.net

For å kunne si sin mening eller argumentere om hvordan globalisering har påvirket det norske språk, må en først og fremst forstå eller undersøke hva ordet globalisering egentlig betyr eller innebærer. Ordet globalisering kommer mye oftere I bruk etter at det virkelig slo an for alvor i det norske språket på slutten av 1980-tallet.
Globaliseringen er en fellesvenn for en større og økende grad av påvirking, samhandling og avhengighetsfenomenet mellom ulike deler og områder innenfor språk, kultur, samfunn og økonomi.
Globaliseringen har gjort at kommunikasjon er blitt mye enklere og ikke minst mye mye raskere når det gjelder og nå gjennom landegrenser. Media , Internett og blant annet andre kommunikasjons midler skal ha en stor takk for akkurat dette.


Innvandringen her i Norge har økt I en veldig stor grad de aller siste årene, i vertfall i de litt mer større byene som f.eks Oslo, Stavanger og Bergen. Immigrantene tar med seg sine kulturer og skikker til landet, og dette har en stor betydning for det norske språket. Pga dette med innvandrere eller dette med stor kommunikasjon til utlandet via Internett har det norske språket skaffet seg mange nye engelske ord. Også kalt “Låneord”. Chill, party, crazy, thanks og babe er noen typiske låne ord som vi i det norske samfunnet bruker i dag, spesielt ungdommene.

Det som er så genialt med at det norske språket er blitt mer globalisert og fremdeles kommer til og bli det, er at det er med og fører alle landene mer sammen, spesielt de engelsksnakkende landene, vi er med og utbretter det engelske språk. Mange mener gjerne at akkurat dette er dumt pga at de mener at det norske språket vil forsvinne og at de mister den norske identiteten sin. Min mening om akkurat dette er at det er mulig at vi gjerne mister det norske skrive språket, men at vi aldri vil miste det norske morsmålet. Og viss det i det hele tatt skjer at det norske språket forsvinner så gir det oss i grunnen mange fordeler, Det gir oss bedre muligheter for og bo, jobbe eller andre diverse ting i utlandet.
Men det kommer til og bli veldig spennende og se hvordan ungdommen snakker om 30 år.

Ingen kommentarer: